Quantcast
Channel: Koulutus - ePressi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 16514

Suomalainen urheilujohtamisosaaminen herättää kiinnostusta Kiinassa

$
0
0

Liikunta- ja urheiluorganisaatioiden kehittämiseen keskittynyt symposium Kiinan Guangzhoussa kokosi yhteen suomalaisia ja kiinalaisia asiantuntijoita sekä alan opiskelijoita. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, Sport Business School Finlandin ja Guangzhou Polytechnic of Sportsin yhteistyössä järjestämässä seminaarissa olivat esillä muiden muassa Veikkausliiga, Susijengi, urheiluteollisuuden kehitysnäkymät, nykyaikainen urheilumarkkinointi sekä alan kansainvälinen koulutusyhteistyö erityisesti kiinalaisesta näkökulmasta.

”2017 Symposium on Sports Industry development” oli ensimmäinen alan kansainvälinen tapahtuma Guangdongin provinssin alueella ja siihen osallistui noin 300 liikunta- ja urheilualan päättäjää, asiantuntijaa sekä opiskelijaa. Suomalaisista puheenvuoroista vastasivat Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa, Suomen koripalloliiton yhteyspäällikkö Vesa Walldén, Lahden ammattikorkeakoulun kehittämispäällikkö Heidi Freundlich sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lehtorit Vili Nurmi ja Risto Rasku.

- Erityisesti suomalaisen urheiluliigan toiminnan kehittäminen ja koripallon nosteen hyödyntäminen fanien kanssa tehtävällä yhteistyöllä kiinnostivat kiinalaisia. Katsaukset nykyaikaisen urheilumarkkinoinnin trendeihin, tietojohtamisen hyödyntämiseen urheiluorganisaatioiden toiminnassa sekä terveysliikunnan merkitys kansalaisten hyvinvoinnissa antoivat nekin kiinalaisille kuulijoille uusia näkökulmia, toteaa Lahden ammattikorkeakoulun kehittämispäällikkö Heidi Freundlich.

Kiinassa urheilu ja talous linkittyvät vahvasti yhteen

Kiinalaisissa puheenvuoroissa oli yhteisenä nimittäjänä kiinnostus kehittää koko toimialaa yhä merkittävämmäksi osaksi taloutta. Hong Kong-Macaon -lahden alueen strategisessa kehittämisessä urheiluun ja liikuntaan liittyvät investoinnit on nostettu keskeisiksi. Pekingissä järjestettävät vuoden 2022 talviolympialaiset ovat jo avanneet markkinoita suomalaisille toimijoille, mutta kiinnostus alan toiminnan kehittämiseen myös eteläisessä Kiinassa on suuri.

Erityisen kiinnostavia mahdollisuuksia suomalaisesta näkökulmasta avasivat Guangzhou Polytechnic of Sportsin johtaja DeMin Huang, jonka mukaan yhteistyö tulee olemaan yhä merkittävämmässä roolissa myös tulevaisuudessa oppilaitoksen monipuolistaessa ja kansainvälistäessä opintotarjontaansa. Yritysjohtaja WeiQuan Li puolestaan ilmoitti puheenvuorossaan olevansa etsimässä suomalaisia yhteistyökumppaneita niin asiantuntija- ja opiskelijavaihtoon kuin kahdenväliseen liiketoimintaankin. Suomalaiselle osaamiselle ja suomalaisille brändeille on hänen mukaansa olemassa valmis kysyntä, johon olisi hyvä vastata määrätietoisesti ja nopeasti.

- Tapahtuma oli onnistunut kokonaisuus. Esittelimme kiinalaisille kiinnostavia aiheita, joiden pohjalta voimme jatkaa yhteistyötä ja neuvotella uusistakin projekteista. Tähän työhön uudet kumppanit ovat tervetulleita, totesi yksi tilaisuuden pääjärjestäjista, yliopettaja Kari Puronaho Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Seminaari oli osa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Guangzhou Polytechnic of Sportsin vuosina 2011-2010 toteutettavaa yhteistyökokonaisuutta. Tapahtuman tavoitteena oli tukea koulutusvientiä, osaamisen vaihtoa ja tapahtumayhteistyötä Suomen ja Kiinan välillä. Opetushallitus tukee hanketta 2016-18.

Lisätietoja:
Kari Puronaho, yliopettaja, Sport Business School of Finland, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Vierumäen yksikkö (kari.puronaho@haaga-helia.fi


Viewing all articles
Browse latest Browse all 16514

Trending Articles