Quantcast
Channel: Koulutus - ePressi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 16617

Askolan lukio uudistui – yrittäjyyspainotus houkuttelee tulevaisuuden tekijöitä

$
0
0

Viime syksynä alkanut uudistus on herättänyt innostusta niin opiskelijoissa kuin opettajakunnassakin. Uuden painotuksen tavoitteena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus perehtyä yrittäjyyteen käytännönläheisesti ja kehittää taitoja, joita he voivat hyödyntää niin työelämässä kuin omien unelmiensa toteuttamisessakin.

“Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus kehittää uuden ajan lukio-opetusta, jossa yhdistyvät käytännön yrittäjyystaidot ja akateeminen oppiminen. Tämä muutos antaa opiskelijoille valmiuksia rakentaa paitsi omaa tulevaisuuttaan, myös Askolan kunnan menestystä,” kommentoi rehtori Jaana Sunnvik.

Oppiminen sidotaan aitoihin yrityselämän projekteihin

Askolan lukion yrittäjyyspainotus näkyy konkreettisesti oppimisessa. Yrittäjyysopinnoissa opiskelijat voivat esimerkiksi suunnitella markkinointikampanjoita, osallistua yritysvierailuihin ja toteuttaa erilaisia projekteja yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.

“Tavoitteemme on tiivistää yhteistyötä yritysten kanssa. Tämä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia suoraan yrittäjiltä ja nähdä, miten yritykset toimivat käytännössä. Samalla myös yrittäjät voivat hyötyä opiskelijoiden luovuudesta ja tuoreista näkemyksistä,” Sunnvik lisää.

Laadukasta opetusta pienessä ja tiiviissä yhteisössä

Pienen lukion etu on sen yhteisöllisyys. Askolan lukiossa jokainen opiskelija saa yksilöllistä tukea ja ohjausta. Yhteisön tiiviyttä kuvaa hyvin opiskelijoiden kehittämä iskulause: Pieni lukio – iso yhteisö.

“Yrittäjyysopintoja ei ole rajattu vain liiketoimintaan, vaan niitä voi yhdistää muihinkin oppiaineisiin. Esimerkiksi äidinkielen tunneilla opiskelijat harjoittelevat tarinankerrontaa ja vaikuttavaa viestintää, joita tarvitaan muun muassa markkinoinnissa ja brändin rakentamisessa,” kertoo äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Eeva Kallio.

Uudet tilat tukemaan uudenlaista oppimista

Ensi lukuvuonna Askolan lukio saa käyttöönsä uudet tilat Askolan koulukeskuksen yhteyteen. Modernit tilat tulevat tukemaan yrittäjyyteen ja työelämään painottuvaa oppimista.

“Opiskelijamme ovat tulevaisuuden rakentajia. Haluamme tarjota heille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja samalla tehdä Askolasta entistä vetovoimaisemman paikan elää ja yrittää,” Sunnvik summaa.

Tietoa Askolan yrittäjyyspainotteisesta lukiosta

  • Yrittäjyys ja työelämä osana lukio-opintoja: Askolan lukio tarjoaa jopa 20 opintopisteen laajuiset yrittäjyysopinnot, jotka yhdistävät käytännön työelämätaidot ja perinteiset lukio-opinnot.
  • Paikallinen yritysyhteistyö: Opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa osana projekteja, kuten markkinointikampanjoiden suunnittelua, yritysvierailuja ja mentorointia.
  • Monipuolinen opintotarjonta: Yrittäjyysopinnot kattavat esimerkiksi yrityksen perustamisen, startup-yrittäjyyden, palvelumuotoilun ja talousosaamisen.
  • Käytännönläheinen oppiminen: Opiskelijat oppivat toteuttamalla aitoja projekteja ja harjoittelemalla työelämässä tarvittavia taitoja, kuten viestintää ja tiimityöskentelyä.
  • Ainutlaatuinen oppimisympäristö: Pieni ja tiivis lukioyhteisö tukee yksilöllistä oppimista ja opiskelijoiden omien vahvuuksien kehittämistä.
  • Kansainvälisyys: Opinnoissa painotetaan myös kansainvälisiä yhteistyöprojekteja ja korkeakoulukumppanuuksia, jotka avaavat ovia tulevaisuuden mahdollisuuksiin.
  • Yrittäjyyden polku unelmiin: Opiskelijoilla on mahdollisuus perustaa harjoitusyrityksiä ja kehittää omia liikeideoitaan jo lukioaikana.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Rehtori Jaana Sunnvik
Askolan lukio
puh. 040 7146 706
jaana.sunnvik@askola.fi

Kuva_1: Työelämä- ja yrittäjyysopintojen kehittäjät vas. rehtori Jaana Sunnvik, opinto-ohjaaja Kata Ikonen ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Eeva Kallio

Kuva_2: Työelämä- ja yrittäjyysopintojen kehittäjät ylhäältä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Eeva Kallio, rehtori Jaana Sunnvik, etualalla opinto-ohjaaja Kata Ikonen.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 16617

Trending Articles