Quantcast
Channel: Koulutus - ePressi
Viewing all 16490 articles
Browse latest View live

Salpauksessa on tarjolla lukuisia tutkintoja uudesta ammatista ja oman osaamisen lisäämisestä kiinnostuneille – hakea voi ympäri vuoden

$
0
0

Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan joustavasti kymmeniin ammatillisiin tutkintoihin. Jatkuva haku on tarkoitettu kaikenikäisille, eri tilanteissa oleville hakijoille.  

Jatkuvassa haussa olevat koulutukset alkavat 1–7 kertaa vuodessa. Parhaillaan on menossa haku kesäkuussa ja elokuussa alkavien koulutusten ryhmiin. Osassa koulutuksista aloitus on mahdollista myös muina ajankohtina vastuuopettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.  

Myös peruskoulun päättäneet nuoret voivat hakea jatkuvassa haussa. Perustutkinnoista esimerkiksi nuoriso- ja yhteisöohjaajan, välinehuoltajan, hyvinvointiteknologia-asentajan, teollisuuspuurakentajan ja linja-autonkuljettajan koulutuksiin sekä rakennusalan perustutkintoon maarakentajan osaamisalan koulutukseen voi tänä vuonna hakea ainoastaan jatkuvassa haussa.  

Oppisopimus on joustava tapa opiskella työn ohessa joko uusi ammatti tai lisätä oman alan osaamistaan ammatti- tai erikoisammattitutkintoa opiskelemalla. Oppisopimuksella voi opiskella kaikkia Salpauksessa tarjolla olevia tutkintoja sekä sellaisia tutkintoja, joita ei ole Salpauksen omassa koulutustarjonnassa.   

Ammatti- ja erikoisammattitutkinto sopivat oman alan osaamisen lisäämiseen  

Salpauksessa on paljon käytännönläheisiä, eripituisia koulutuksia eri aloille sekä johtamisen, esihenkilötyön, yrittäjyyden ja tuotteiden ja palveluiden kehittämisen osaamisen lisäämiseen. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sopivat jo työelämässä oleville oman alan osaamisen ja ammattitaidon syventämiseen ja vahvistamiseen. Ammattitutkinto voi olla myös väylä uuteen ammattiin. Erikoisammattitutkinnot sopivat hyvin esimerkiksi johtamis-, esihenkilö- tai tuotekehitystehtävissä toimiville.   

Ammatillinen koulutus vastaa työelämän tarpeisiin  

Ammatillinen koulutus on suunniteltu vastaamaan työelämän tarpeita. Ammatilliseen koulutukseen kuuluu aina työskentelyä aidoissa työtilanteissa.   

 – Työelämä muuttuu ja yhä useampi opiskelee työelämänsä aikana uuden ammatin tai päivittää osaamistaan. Kaksi kolmasosaa opiskelijoistamme onkin aikuisia. Jatkuvan haun ja oppisopimuskoulutuksen suosio on viime vuosina kasvanut, kertoo rehtori Päivi Saarelainen 

– Ammatillinen koulutus tarjoaa erinomaiset lähtökohdat työelämään. Teemme paljon yhteistyötä Päijät-Hämeen työpaikkojen kanssa, jotta alueella olisi riittävästi ammattitaitoisia osaajia. Tällä hetkellä alueellamme tarvitaan erityisesti lähihoitajia, tarjoilijoita, kone- ja metallialan osaajia ja linja-autonkuljettajia. Uutena Salpauksessa on alkamassa ohjelmistokehittäjän ja maarakentajien koulutukset vastaamaan kasvavaan työvoimatarpeeseen, Saarelainen jatkaa.  

Koulutuskeskus Salpaus on yksi Suomen suurimmista ammatillisista oppilaitoksista. Salpauksessa voi opiskella uuden ammatin tai kehittää osaamistaan omalla alallaan kymmenissä perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa. Opiskella voi Asikkalassa, Lahdessa ja Heinolassa. Osa koulutuksista on mahdollista suorittaa myös verkossa. 

Lisätietoja

Päivi Saarelainen, rehtori 

050 071 6751, paivi.saarelainen@salpaus.fi 

 

 


Kansallisen Best Seller 2022 -myyntikilpailun teemana vastuullisuus ja Ukrainan sota

$
0
0

Turun ammattikorkeakoulun MyyntiAkatemia järjestää 28. huhtikuuta Best Seller -myyntikilpailun finaalin Turun AMK:n EduCityssä, jossa kantavana teemana on tänä vuonna vastuullisuus. 

Kansallisessa Best Seller 2022 -myyntikilpailussa Suomen parhaat myynnin opiskelijat ovat myyneet webinaaripaketteja suomalaisille yrityksille 28. huhtikuuta järjestettävään Maailma muuttuu myymällä -webinaariin, jonka yhteydessä järjestetään myös myyntikilpailun finaali. 

Turun AMK:n ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun vuorovuosin järjestämään kansalliseen Best Seller -myyntikilpailuun osallistuvat Suomen parhaat myynnin opiskelijat. 

Kilpailun pääyhteistyökumppanina toimii Varsinais-Suomen SPR:n lisäksi taloushallinnon yritys Greenstep Oy. Yritys on lupautunut osallistumaan Varsinais-Suomen SPR:n kautta annettavaan lahjoitukseen, mikäli myyntikilpailun finalistit onnistuvat kilpailutehtävässään ja saavat sovittua yrityksen kanssa kumppanuussopimuksen. Greenstep on aikaisemmin lahjoittanut Unicefin ja Suomen Punaisen Ristin kautta 240 000 euroa Ukrainan hyväksi.

”Vastuullisuus valikoitui tämän vuoden teemaksi jo ennen sotatilannetta. Vastuullisuuden teema muuttui vieläkin ajankohtaisemmaksi kevään aikana ja kilpailua muotoiltiin sen mukaan. Kilpailun yhteistyökumppaneille vastuullisuuden teemat ovat tärkeitä”, kertoo kilpailunjohtaja Sanna Vauranoja.

Keväällä 2022 kilpailuun osallistuu Turun AMK:n lisäksi kolme korkeakoulua: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Oulun ammattikorkeakoulu OAMK sekä Haaga Helia ammattikorkeakoulu.

”Kilpailu on myynnin opiskelijoille mahtava mahdollisuus soveltaa opittuja taitoja käytännössä. Lisäksi se tarjoaa opiskelijoille hienon mahdollisuuden verkostoitua kumppaniyritysten kanssa ja yritykset saavat mahdollisuuden rekrytoida alan tulevaa ehdotonta kärkeä”, Vauranoja nostaa.

Maailma muuttuu myymällä -webinaari järjestetään 28. huhtikuuta klo 13–16 Turun ammattikorkeakoulun EduCityssä. 

Linkki livestreamiin: https://kepit.tv/#/c/bestsellercompetition/e/YT5JETENES

Myyntikilpailu on roolipelitilanne, jossa myynnin opiskelija kohtaa ostajan tuomareiden edessä. Best Seller -kilpailussa arvioidaan kilpailijoiden myyntitaitoja B2B-ympäristössä hyödyntäen ennalta valmisteltua case-tehtävää. 

Lisätiedot ja haastattelut: 
sanna.vauranoja@turkuamk.fi
050 3066 129
www.bestsellercompetition.fi

Laaja-alainen osaaminen koulussa -teos kuvaa laaja-alaista osaamista perusopetuksessa ja katsoo myös tulevaisuuteen

$
0
0

Laaja-alaisella osaamisella tarkoitetaan tietoja, taitoja, arvoja, asenteita ja tahtoa, jotka luovat pohjan yksilön elinikäiselle oppimiselle ja yhteiskunnassa toimimiselle. Uutuuskirja Laaja-alainen osaaminen koulussa hahmottelee laaja-alaisen osaamisen merkitystä ja opetussuunnitelmissa määriteltyjen tavoitteiden toteuttamista.

Pyrkimys laaja-alaisen osaamisen kehittämiseen yhdistää suomalaista koulutusjärjestelmää varhaiskasvatuksesta lukioon. Laaja-alaisen osaamisen tavoitteen sekä koulun kasvatus- ja sivistystehtävän ei kuitenkaan tarvitse olla toisilleen vastakkaisia päämääriä. Sen sijaan ne kietoutuvat tiukasti toisiinsa.

Ninja Hienosen, Päivi Nilivaaran, Milja Saarnion ja Mari-Pauliina Vainikaisen toimittama Laaja-alainen osaaminen koulussa syventyy perinteiset oppiainerajat ylittävien yleisten taitojen oppimiseen ja kehittämiseen osana päivittäistä koulutyötä. Laaja-alaisen osaamisen eri osa-alueisiin paneudutaan erityisesti perusopetuksen näkökulmasta. Monitieteiseen kirjoittajakuntaan kuuluu kokeneita opetusalan toimijoita, kasvatus- ja opetusalan tutkijoita sekä opettajaopiskelijoita, ja teoksen luvuissa tuodaan esille osittain ristikkäisiäkin näkökulmia.

Avaamalla aihepiirin teoreettista, historiallista ja koulutuspoliittista taustaa Laaja-alainen osaaminen koulussa auttaa ymmärtämään, mikä on laaja-alaisen osaamisen merkitys muuttuvassa maailmassa ja miten opetussuunnitelmissa määriteltyjä yleisiä tavoitteita voidaan käytännössä toteuttaa.

Kirjassa suunnataan myös katse kohti tulevaa ja tutkitaan laaja-alaisena osaajana kehittymistä peruskoulun vaihtoehtoisissa tulevaisuuksissa. Tällaisia mahdollisia tulevaisuuden suuntia ovat esimerkiksi koulun rakentuminen vahvasti yksilöllisyyden arvoille tai yhteistyölle, vastuullisuudelle ja kriittisyydelle. Maailmaa saatetaan tarkastella myös yhdessä opettajan ohjauksessa, jolloin perustavina arvoina ovat yhteisöllisyys, luottamus ja turvallisuus.

Sisällys, lisätietoa kirjasta ja kaikkien kirjoittajien esittelyt Gaudeamuksen verkkosivuilla.

Arvostelukappaleet
lasse.leminen@gaudeamus.fi
p. 050 466 4910
Arvostelukappale on saatavilla myös pdf-muodossa.

Toimittajat

Ninja Hienonen, KT, toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa ja projektipäällikkönä Tampereen yliopistossa Koulutuksen, arvioinnin ja oppimisen tutkimusryhmässä. Hän on kiinnostunut koulutusjärjestelmän eri tasoista ja siitä, miten ne ovat yhteydessä oppilaiden kognitiivisiin suorituksiin ja asenteisiin, erityisesti niiden oppilaiden näkökulmasta, jotka tarvitsevat oppimisen ja koulunkäynnin tukea.
Yhteystiedot: ninja.hienonen@tuni.fi | p. 050 318 2195

Päivi Nilivaara, KM, työskentelee tutkijana Tampereen yliopistossa Koulutuksen, arvioinnin ja oppimisen tutkimusryhmässä ja viimeistelee väitöskirjaansa oppimisen ja laaja-alaisesta osaamisen tulevaisuudesta peruskoulussa. Hänen kiinnostuksensa tutkimuksessa ja koulutuksessa kohdistuu erityisesti opetussuunnitelmien kehittämiseen, laaja-alaiseen osaamiseen sekä oppimaan oppimisen ja ajattelun taitoihin.
Yhteystiedot: paivi.nilivaara@tuni.fi | p. 050 917 1621

Milja Saarnio, KM, työskentelee tutkijana Tampereen yliopistossa Koulutuksen, arvioinnin ja oppimisen tutkimusryhmässä. Hän on hiljattain valmistunut luokanopettajaksi ja aloittelee väitöskirjaansa. Siinä hän tutkii, miten opettaja voi oppimisen aikaisella arvioinnillaan tukea oppilaan oppimisasenteiden kehittymistä myönteisemmiksi. Lisäksi hän on kiinnostunut laaja-alaisen osaamisen kehittämisestä ja arvioinnista kouluissa.
Yhteystiedot: milja.saarnio@tuni.fi

Mari-Pauliina Vainikainen, FT, toimii Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa professorina. Hän johtaa Koulutuksen, arvioinnin ja oppimisen tutkimusryhmää. Hän on kasvatuspsykologi, joka on vuosituhannen alusta asti tutkinut ajattelun taitojen ja oppimaan oppimisen kehitystä laajojen koulutuksen seuranta-arviointitutkimusten puitteissa. Hän on erityisen kiinnostunut siitä, miten eritasoiset kontekstuaaliset tekijät koulutusta koskevasta lainsäädännöstä lähikehitysympäristön sosiaalisiin suhteisiin vaikuttavat yksilöiden ominaisuuksien ohella oppimistilanteisiin ja niissä läsnä olevien oppijoiden oppimiseen.
Yhteystiedot: mari-pauliina.vainikainen@tuni.fi | p. 050 437 7303

Ninja Hienonen, Päivi Nilivaara, Milja Saarnio & Mari-Pauliina Vainikainen (toim.)
Laaja-alainen osaaminen koulussa. Ajattelijana ja oppijana kehittyminen
ISBN 9789523451568
Gaudeamus 2022

Porissa aloittanut kaksi uutta Icehearts-joukkuetta

$
0
0

Poriin on perustettu keväällä 2022 kaksi uutta Icehearts-joukkuetta, toinen pojille ja toinen tytöille. Joukkueet toimivat Pohjois-Porin alueella. Joukkueen kasvattajiksi valittiin Timo Lehtonen ja Noora Karttunen. He kokoavat parhaillaan joukkueitaan esikouluikäisistä, vuonna 2015 syntyneistä lapsista. Porissa toimii uusien joukkueiden myötä yhteensä neljä Icehearts-joukkuetta.

Poikajoukkueen kasvattajaksi Timo Lehtonen

Porin poikajoukkueen kasvattajaksi valittiin Timo Lehtonen. Lehtoselle kuuluu hyvää ja hän odottaa innolla Icehearts-joukkueensa virallista aloittamista ensi syksynä.

Porista kotoisin oleva Lehtonen on koulutukseltaan lähihoitaja. Viimeiset vuodet hän on työskennellyt erityiskoulussa koulunkäynninohjaajana.

”Näen urheilun ja joukkuetoiminnan tarjoaman tuen lapsille tärkeänä, isona hyötynä ja hyvinvoinnille merkittävänä asiana. Joukkueen tarjoaman yhteisön voima on suuri. Lisäksi pitkä, 12 vuoden taival antaa ison voimavaran kulkea lasten rinnalla pitkäkestoisesti.” tiivistää Lehtonen motiiveitaan ryhtyä Icehearts-työhön.

Lehtosella on takana monta vuotta joukkueurheilutaustaa lajista kuin lajista. Rauhallisuudella, pitkäjänteisyydellä ja vuosien erityiskoulun antamalla kokemuksella hän on innoissaan aloittamassa matkaa poikien kanssa.

Noora Karttunen tyttöjoukkueen kasvattajaksi

Porin ensimmäisen tyttöjoukkueen kasvattajaksi valittiin Noora Karttunen. Karttunen on aloittanut työt mielenkiinnolla ja odottavaisin mielin: ”On ollut mahtavaa päästä mukaan Iceheartsiin!”

Porilainen Karttunen on koulutukseltaan liikuntaneuvoja ja koulunkäynninohjaaja, joka opiskelee tällä hetkellä sosionomiksi. Viime vuodet hän on työskennellyt erityiskoulussa koulunkäynninohjaajana.

Koulunkäynninohjaajana toimiessaan hän pääsi tutustumaan ja seuraamaan Ulvilan Icehearts-toimintaa ja Icehearts-kasvattajan työtä lähietäisyydeltä monen vuoden ajan. Karttunen vaikuttui pitkäkestoisesta ja lapsilähtöisestä toimintamallista ja jakaa samat arvot Iceheartsin kanssa.

Kun tyttöjoukkueen kasvattajan paikka Porissa tuli hakuun, Karttunen tiesi heti, että tätä on haettava. Karttunen tietää, mitä Icehearts-työ on, joten 12 vuotta ei tunnu pitkältä ajalta, sillä lapset kasvavat ja toiminta muuttuu koko ajan.

Karttunen on liikunnallinen tapaus, jonka sydän sykkii eniten voimistelulle.

 

Lisätietoja:

Jani Söderling
Tiimimentori
Suomen Icehearts ry
puh: 040 577 8719
jani.soderling@icehearts.fi

LUT-kauppakorkeakoulun Viipuri-palkinto Henry Chesbrough’lle, joka kehitti avoimen innovaation käsitteen

$
0
0

LUT-kauppakorkeakoulun ja Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran myöntämä Viipuri-palkinto annetaan tällä kertaa amerikkalaiselle organisaatioteoreetikko Henry Chesbrough’lle. Chesbrough tunnetaan erityisesti avoin innovaatio -käsitteen luomisesta. Chesbrough vastaanottaa palkinnon kesäkuussa LUTin Lappeenrannan kampuksella.

Tuorein LUT-kauppakorkeakoulun ja Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran (VITAKO) myöntämä Viipuri-palkinto annetaan amerikkalaiselle organisaatioteoreetikko Henry Chesbrough’lle (Haas School of Business University of California, Berkeley, USA). Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Viipuri-palkinto myönnetään noin joka toinen vuosi kansainvälisesti arvostetulle huippututkijalle, jonka työ vaikuttaa merkittävästi myös LUT-kauppakorkeakoulun tutkimukseen ja opetukseen.

”Professori Chesbrough tunnetaan maailmalla laajalti avoimen innovaation isänä. Hän esitteli avoimen innovaation konseptinsa vuosituhannen alkupuolella, ja nyt kaksi vuosikymmentä myöhemmin tämä paradigma on edelleen relevantti”, sanoo LUT-kauppakorkeakoulun dekaani Sami Saarenketo.

Avoin innovaatio (engl. open innovation) tarkoittaa tiivistettynä sitä, että yrityksen pitäisi käyttää sekä ulkoisia että sisäisiä ideoita ja polkuja markkinoinnissaan ja teknologiansa edistämisessä. Chesbrough’n mukaan yrityksillä ei ole varaa luottaa kokonaan omaan tutkimukseensa, vaan niiden kannattaa ostaa tai lisensoida prosesseja ja keksintöjä muilta yrityksiltä.

Lisäksi ne liikeideat, joita ei hyödynnetä yrityksen sisällä, olisi viisasta ohjata yhteistyökumppaneille tai spin-off-yrityksiin.

”Voi sanoa, että avoimen innovaation paradigma on vaikuttanut merkittävästi moderniin strategia-ajatteluun ja liiketoimintaan”, Saarenketo toteaa.

Viipuri-palkinto on jo lähes 20-vuotias

Viipuri-palkinto on Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran perustama, ja se myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. Palkinnon perusteena ovat merkittävät saavutukset strategiatutkimuksen alalla.

VITAKO:n puheenjohtaja Tuomo Rönkkö kertoo, että kansainvälisyys ja yrittäjyys ovat VITAKO:n ytimessä. Viipuri-palkinto on ollut seuralle siten erittäin hyvä sijoitus.

”Saamme houkuteltua suhteellisen pienellä Viipuri-palkinnolla maailmanluokan nimiä LUT-yliopistolle. Palkinnon suurin anti on se, että LUTin tutkijat pääsevät luomaan henkilökohtaisia suhteita ja tekemään tutkimusyhteistyötä tieteen huippunimien kanssa”, Rönkkö toteaa.

Viipuri-palkinto myönnettiin edellisen kerran vuonna 2019 professori Erik Brynjolfssonille, joka on tunnettu esimerkiksi tutkimuksestaan tekoälyn vaikutuksesta työelämään.

Mahdollisuus päästä kuuntelemaan Chesbrough’n luentoa paikan päälle

Chesbrough vastaanottaa palkintonsa 3. kesäkuuta 2022 LUT-yliopiston Lappeenrannan kampuksella. Hän pitää tilaisuuden yhteydessä luennon aiheesta "The promise and limits of open innovation after the pandemic". Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta tilarajoituksen vuoksi tilaisuuteen on ilmoittauduttava. Mukaan mahtuu 500 henkeä.

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta 20. toukokuuta mennessä.

Lue koko uutinen lut.fissa.

Lisätietoja:

LUT-kauppakorkeakoulun dekaani Sami Saarenketo, 050 308 6181, sami.saarenketo@lut.fi
Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran (VITAKO) puheenjohtaja Tuomo Rönkkö, 050 3876120, tuomo.ronkko@tejusa.fi

SYL:n eduskuntavaaliohjelma on julkaistu

$
0
0

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) vuoden 2023 eduskuntavaaliohjelma – Kantokykyä tulevaisuuteen – on julkaistu. Opiskelijat ovat Suomen tulevaisuuden rakentajia, ja siksi ohjelmassa halutaan panostaa opiskelijoiden kantokyvyn vahvistamiseen nyt ja tulevaisuudessa. Tähän SYL esittää opiskelijaliikkeen ratkaisut seuraavalle vaalikaudelle ohjelmassaan.

SYL:n eduskuntavaaliohjelma valmisteltiin yhteistyössä kaikkien Suomen yliopistojen ylioppilaskuntien kanssa. Ohjelman teemat koskevat läpileikkaavasti opiskelijoita, koulutusta ja yhteiskuntaa. SYL ehdottaa ohjelmassa muun muassa yliopistoyhteisön hyvinvointia mittaavan indikaattorin lisäämistä yliopistojen rahoitusmalliin, pudokkuuspaketin luomista korkeakoulupudokkuuden ehkäisemiseksi sekä opiskelijoiden toimeentulon turvan vahvistamista.

”Suomen ylioppilaskuntien liiton eduskuntavaaliohjelmalla rakennetaan parempaa tulevaisuutta. Me tähtäämme pitkälle ja vaadimme vastauksia 2030-luvun ja sen jälkeisiinkin haasteisiin. Varmistetaan tulevaisuuden kantokyky yksilötasolla, Suomessa ja globaalisti”, SYL:n puheenjohtaja Konstantin Kouzmitchev sanoo.

SYL:n eduskuntavaaliohjelma sekä suomeksi että ruotsiksi on tiedotteen liitteenä.

 

Lisätietoja:

Konstantin Kouzmitchev
Puheenjohtaja, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)
044 906 5007
konstantin.kouzmitchev@syl.fi

 

FSF:s riksdagsvalprogram har publicerats

Finlands studentkårers förbunds (FSF) riksdagsvalprogram 2023 – Bärkraft för framtiden – har publicerats. De studerande är landets framtidsbyggare och därför syftar programmet till att stärka studerandenas bärkraft nu och i framtiden. För detta presenterar FSF studentrörelsens lösningar för den nästa valperioden i sitt program.

FSF:s riksdagsvalprogram utarbetades i samarbete med studentkårerna vid alla finländska universitet. Programmets teman handlar övergripande om studenter, utbildning och samhälle. I programmet föreslår FSF bland annat att universitetens finansieringsmodell ska förses med en indikator som mäter välbefinnandet i universitetsgemenskapen, att ett avhoppspaket ska skapas för att förhindra avhopp från högskolor och att en skyddad utkomst för studerandena ska stärkas.

”Riksdagsvalsprogrammet för Finlands studentkårers förbund bidrar till en bättre framtid. Vi siktar långt och kräver lösningar för utmaningarna som vi står inför på 2030-talet och framåt. Låt oss säkerställa en bättre bärkraft i framtiden på så väl individnivå som nationellt och internationellt”, sade Konstantin Kouzmitchev, FSF:s ordförande.

FSF:s riksdagsvalprogram på både svenska och finska bifogas pressmeddelandet.

 

Mer information:

Konstantin Kouzmitchev
Ordförande, Finlands studentkårers förbund (FSF)
044 906 5007
konstantin.kouzmitchev@syl.fi

 

Lakko voi sulkea Rovaniemen peruskoulut ja lukiot 3–9.5.

$
0
0

Mikäli JHL:n, Jytyn ja Jukon lakko toteutuu 3.–9.5.2022, lähes kaikki Rovaniemen peruskoulujen ja lukioiden opettajat ovat lakossa. Lisäksi lakko koskee oppilashuollon henkilöstöä, ruoka- ja puhtauspalvelujen henkilöstöä sekä koulunkäynnin ohjaajia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että koulujen toiminta joudutaan sulkemaan lakon ajaksi. 

“Valitettavasti silloin, kun lakon piiriin kuuluu käytännössä koulujen koko henkilökunta, emme voi tarjota turvallista ja toimivaa opetusta kyseisille päiville”, sanoo koulutuspalvelujen palvelualuepäällikkö Kai Väistö.

“Toivomme, että mahdollisimman moni vanhemmista voisi tukea lapsensa oppimista myös lakon aikana. Ymmärrämme kuitenkin hyvin, mikäli se ei ole mahdollista tässä perheille erittäin vaikeassa tilanteessa.” 

Koulutuspalvelut antaa huoltajille myöhemmin tarkemmat ohjeet siitä, miten vanhemmat voivat tukea lasten oppimista ja hyvinvointia lakon aikana. 

Ruokahuollon ja siivouspalveluiden ollessa lakossa peruskouluissa ei voida järjestää kouluruokailua kotiin haettavana annosjakeluna. Lakon aikana myöskään iltapäiväkerhoja ja oppilashuollon palveluita ei voida järjestää. 

Lukiossa työskentely jatkuu työjärjestyksen mukaisesti ainoastaan niissä ryhmissä, joiden opettajat eivät kuulu lakon piiriin. Opettaja antaa tiedon tästä itse ryhmälleen.

Päätöksen koulujen sulkemisesta tekee sivistyslautakunta 28.4. Lakon vaikutuksia opetussuunnitelman toteutumiseen arvioidaan toukokuussa.

Rovaniemen kaupunki tiedottaa mahdollisen lakon vaikutuksista laajemmin torstaina 28.4. 

Lisätietoa: Kai Väistö, palvelualuepäällikkö, koulutuspalvelut, kai.vaisto@rovaniemi.fi, p.040 3517447

Lappeenrannan kouluille jälleen menestystä Pikkuyrittäjät-finaalissa – nyt palkittiin innostavia opettajia

$
0
0

Iloisia uutisia Lappeenrannasta – neljä lappeenrantalaista opettajaa palkittiin Pikkuyrittäjät-finaalissa keskiviikkona  27.4. Vuoden pikkuyrittäjät kummi -palkinnolla ansioituneesta ja sitoutuneesta työstään lappeenrantalaisten opettajien ja oppilaiden puolesta.

Pikkuyrittäjät-finaali on osa Uskalla Yrittää -finaalia, jossa palkitaan myös mm. paras perus, toisen- ja korkea-asteen yritys. Lisäksi finaalissa palkitaan Pikkuyrittäjien tukijoita, kuten Vuoden pikkuyrittäjät -kummit ja Vuoden pikkuyrittäjät -kunta.  

Menestys on hienoa jatkoa viime vuodelle. Lappeenrantalaiset pikkuyritykset palkittiin valtakunnallisen Uskalla Yrittää -finaalin palkintogaalassa keväällä 2021. Pulpin koulun FiveFire palkittiin vuoden pikkuyrityksenä ja Little Helpers sai parhaan myyntipuheen palkinnon.

Lappeenrannassa Pikkuyrittäjät on osa Uniori-toimintaa

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.—6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma, jossa harjoitellaan yrittäjyys-, työelämä ja taloustaitoja. Kansallisella tasolla yli 10 000 oppilasta vuodessa suorittaa Pikkuyrittäjät-ohjelman. Pikkuyrittäjät-ohjelma on yksi Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevista ohjelmista.  

— Vuosittain kaikki Lappeenrannan 5. luokkalaiset suorittavat Pikkuyrittäjät-ohjelman osana Lappeenranta Junior University -kokonaisuutta eli Unioria, kertoo Vesa Raasumaa, Sammonlahden koulun rehtori sekä Lappeenrannan kaupungin perusopetuksen vastuuhenkilö Junior University -toiminnassa.

Vuoden pikkuyrittäjät kummi -palkinto tuli kokonaisvaltaisesta ja joustavasta työskentelystä

Vuoden pikkuyrittäjät kummi -palkinto annetaan Lappeenrannan Uniori-tukiopettajille: Jenni Kainlauri, Miika Miinin, Mikko Rautiainen ja Topias Haarala.

Tunnustuksen perustelut ovat seuraavat:

”Lappeenrannan Uniori-tukiopettajat ovat tukeneet Lappeenrannan Pikkuyrittäjät-opettajia koko ohjelman ajan. Uniori-tukiopettajat vastaavat Lappeerannan vitosluokkien Pikkuyrittäjät-koulutuksista, opettajien tukimateriaaleista sekä toteutuksen tiedottamisesta. Lisäksi Uniori-tukiopettajat vastaavat Lappeenrannan Pikkuyrittäjien vuoden huipentavien LUTra-festareitten järjestämisestä LUT-yliopiston kampuksella, yritysyhteistyökumppaneiden kanssa tehtävästä työstä ja muusta ohjelman toteutuksesta.

Viimeiset kaksi koronavuotta ovat vaatineet Uniori-tukiopeilta huikeita suorituksia, kun fyysisiä tapahtumia on viety välillä nopeallakin toteutuksella verkkoon. Lappeenrannan koko kaupungin vitosluokkien Pikkuyrittäjät-ohjelma on huikea juttu, jonka toteuttaminen ei onnistuisi mitenkään ilman asiantuntevaa, nohevaa ja joustavaa LUTra-tiimiä, jolla ei hymy hyydy.

”Tekemisesä on korostunut hyvä meininki ja yhteistyö”

Palkittu tiimi iloitsee menestyksestä.

— Valtakunnallinen kummitunnustus oli meille suuri yllätys! Nöyräksi vetää ylipäätään se, että meitä ehdotettiin, puhumattakaan siitä, että meidät vieläpä valittiin, nelikko kertoo.

Kainlauri, Miinin, Rautiainen ja Haarala kertovat, että toimivaa konseptia on ollut viimeisten vuosien aikana useampi opettaja rakentamassa.

— Olemme kiitollisia aiemmille tekijöille. Laadukkaalta pohjalta on ollut hyvä jatkaa ja hioa timanttia entisestään. Tekemisessä on korostunut hyvä meininki ja yhteistyö meidän tiimin kesken sekä muiden toimijoiden kanssa. Uskomme, että meidän innostuksemme ja huumorimme välittyvät oppilaille asti ja Pikkuyrittäjät-kokonaisuudesta jää heille hyvät muistot, he summaavat.

— Todettakoon myös, että ilman Vesan (Raasumaa) ja Lauran (Jouhkimo) monipuolista tukea emme tässä työssä olisi voineet onnistua tällä tavalla. Yhteisesti saavutettu tulos ja tunnustus siis!

Onnittelu tunnustukseta meidän mahtaville opettajille!

Lisätietoja Pikkuyrittäjistä: https://pikkuyrittajat.fi/

Lisätietoa Uniorista: https://www.uniori.fi/opettajat/5-luokka/

Lisätiedot:

Vesa Raasumaa           
Rehtori, Sammonlahden koulu
Lappeenrannan kaupungin perusopetuksen vastuuhenkilö Junior University -toiminnassa.
040 513 2840
vesa.raasumaa@edu.lappeenranta.fi

Antti Karkiainen
Nuori Yrittäjyys ry
ohjelmavastaava - Pikkuyrittäjät
041 536 6353
antti@nuoriyrittajyys.fi


Kumppanusten kesken - Lapin AMK kertoo kumppanuusyhteistyöstään Lumen-lehden kevätnumerossa

$
0
0

Lapin ammattikorkeakoulun Lumen-lehden kevätnumero 2/2022 on ilmestynyt ja vapaasti luettavissa osoitteessa www.lumenlehti.fi.

Katto korkealla, seinät leveällä

Ammattikorkeakoulut uudistavat alueensa osaamista ja elinkeinoelämää. Yhteys toimintaympäristöön on niin tärkeä, että aluekehitys on säädetty niiden tehtäväksi lainsäädäntötasolla.

Parhaimmillaan kumppanuus on sopimukseen pohjautuvaa, suunnitelmallista, systemaattista ja molempia osapuolia hyödyttävää pitkäjänteistä yhteistyötä. Lapin AMKin kumppanit ovat kotimaisia tai ulkomaisia korkeakouluja, tutkimuslaitoksia ja elinkeinoelämän, julkisen sektorin tai kolmannen sektorin toimijoita. Myös alumnit ja rahoittajat ovat Lapin AMKille tärkeitä yhteistyökumppaneita.  

Ammattikorkeakoululla onkin eri tasoista yhteistyötä yli 250 organisaation kanssa, joista noin kuudenkymmenen kanssa on solmittu strateginen kumppanuussopimus. Kumppanuus voi löytää toteutumistapoja niin AMKin opetuksessa, TKI-toiminnassa kuin palveluliiketoiminnassakin.

Kumppanuudessa on kyse osaamisesta, myös kumppanuusosaamisesta

Numeron teemapäätoimittaja, yliopettaja Merja Koikkalainen kirjoittaa pääkirjoituksessaan:

”Kaukana on aika, jolloin koulutuksen ajateltiin olevan muusta työelämästä irrallaan oleva saareke, jota opettajat omalla osaamisellaan luotsasivat eteenpäin” ja kertoo, että ammattikorkeakoulut ovat tärkeä osa osaamisen kehittämisen ekosysteemiä, koska ne tekevät elinikäisen oppimisen mahdolliseksi ja kykenevät uudistamaan myös itseään:

”Organisaatiot, yritykset ja yhteisöt saavat paremmat edellytykset kehittää omaa toimintaansa erilaisten ekosysteemien ja verkostojen kautta kuin toimimalla yksin. Yksilöille osaamisekosysteemit ovat tärkeä väylä verkottua, oppia yhdessä ja uudistaa omaa osaamista.”

Kolumnistina kumppanuus-teemaisessa numerossa vierailee itseoikeutetustikin ammattikorkeakoulun palvelupäällikkö Mirva Juntti, jolla on keskeinen rooli AMKin sopimuskumppanuuksien rakentajana. Hänen mukaansa korkeakoulujen välillä käydään kisaa siitä, kuka on luotettavin kumppani ja kenen kanssa työelämän yhteistyö toimii:

”Avoin, suora ja jatkuva vuorovaikutus toimijoiden kesken on avain luottamuksen syntyyn ja vahvistumiseen.”

Kumppanuusteemaisessa numerossa on kaikkiaan 32 artikkelia ja puheenvuoroa eri elinkeinoaloilta. Kirjoitukset ovat suurimmaksi osaksi yhteisartikkeleita, joissa ammattikorkeakoulun ja kumppaniorganisaatioiden asiantuntijat kertovat tapausesimerkein yhteistyön muodoista, tuloksista ja karikoistakin.

Lumen

Lumen ilmestyy Lapin ammattikorkeakoulun julkaisemana verkkolehtenä kolme kertaa vuodessa. Jokaiselle numerolle valitaan erityisesti Pohjoisen kannalta ajankohtainen teema. Lehdessä julkaistaan myös muita ajankohtaisia artikkeleita ammattikorkeakoulussa tehdystä asiantuntijatyöstä.

Teemoja käsitellään monipuolisesti eri tutkimusalojen ja elinkeinojen näkökulmasta. Artikkelit ovat usein ammattikorkeakoulun omien ja muualla toimivien asiantuntijoiden yhteistä tuotantoa. Jokaisessa teemanumerossa julkaistaan heti pääkirjoituksen jälkeen kolumni, jonka kirjoittajiksi kutsutaan tunnustettuja aiheen asiantuntija.

Lehden seuraava numero ilmestyy lokakuussa. Sen teemana on kestävä talous.

Tiedusteluihin vastaa lehden toimittaja, viestintäkoordinaattori Heli Lohi, lumenlehti(at)lapinamk.fi, p. 040 524 9836.

LUT nousi ilmastoteoissa maailman yhdeksänneksi parhaaksi yliopistoksi

$
0
0

LUT-yliopisto paransi ainoana suomalaisyliopistona sijoitustaan kansainvälisessä THE 2022 Impact Ranking -vertailussa. Listauksessa korostuu yliopiston rooli vastuullisena ja kestävänä kumppanina sekä ilmastokriisin ratkaisijana.

Times Higher Education (THE) on yksi maailman arvostetuimmista yliopistorankingeista. Siihen kuuluva Impact Ranking asettaa yliopistoja paremmuusjärjestykseen sen mukaan, miten hyvin ne edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

LUT sijoittui tuoreessa vuoden 2022 rankingissa sijoille 101–200. Vertailussa oli mukana kaikkiaan 1 406 yliopistoa. LUT paransi sijoitustaan huimasti samaan aikaan, kun rankattujen yliopistojen kokonaismäärä kasvoi lähes 300 yliopistolla. Edellisellä kerralla LUT oli sijoilla 201–300.

”Huikeinta on, että nousimme ilmastoteoissa jo maailman yhdeksänneksi parhaaksi yliopistoksi. Tämä osoittaa, että ilmastotekoja painottava strategiamme toteutuu myös käytännössä. LUT on aidosti mukana ratkaisemassa maailman ilmastokriisiä”, tutkimuksen vararehtori Jari Hämäläinen sanoo.

Yliopiston Trailblazers-strategia on Hämäläisen mukaan onnistuneesti linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa. Strategian toteutuminen näkyy esimerkiksi siinä, että kansainväliset opiskelijat perustelevat yliopistovalintaansa LUTin ilmastoteoilla ja yliopiston kunnianhimoista tutkimusta siteerataan yhä enemmän arvostetuissa ilmastoraporteissa. Esimerkiksi tuoreessa hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n raportissa siteerattiin laajasti LUTin tutkimusta ja teknologisia ratkaisuja.

LUT paransi ainoana suomalaisena yliopistona asemaansa. Rankingissa oli mukana Suomesta kahdeksan yliopistoa, joiden joukossa LUT sijoittui ensimmäiseksi. Toiseksi korkeimmat sijoitukset (301–400) saivat Aalto-yliopisto ja Tampereen yliopisto.

Matkalla maailman sadan parhaan joukkoon

YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030 sisältää 17 tavoitetta (sustainable development goals), jotka tähtäävät ihmisten, ympäristön ja talouden hyvinvoinnin edistämiseen. LUT-yliopistoa arvioitiin yhteensä seitsemän tavoitteen osalta.

LUT nousi sadan parhaan yliopiston joukkoon kolmessa SDG-tavoitteessa. Erityisen hyvin se on rankingin mukaan edistänyt yhteistyön ja kumppanuuden tavoitetta (SDG 17) sijoittuen siinä 44. sijalle. LUT paransi sijoitustaan tavoitteen kaikilla osa-alueilla ja sai parhaat mahdolliset pisteet esimerkiksi vastuullisuusraportistaan.

Yliopiston kestävyyspäällikkö Kati Koikkalainen listaa syitä LUTin menestyksen takana:

”Tähän liittyy monta tekijää: kansalliseen ja kansainväliseen päätöksentekoon vaikuttaminen, tiiviis yhteistyö sidosryhmiemme, kuten ympäristökaupunkeina tunnettujen kampuskaupunkiemme kanssa, sekä panostuksemme kestävyysosaamiseen esimerkiksi Junior University -toiminnassa ja avoimessa yliopistossa.”

”Lisäksi on merkittävää, että olemme mukana kansainvälisissä kestävää kehitystä edistävissä sitoumuksissa ja verkostoissa sekä onnistuneet vastuullisuusraportointimme systemaattisessa kehittämisessä”, Koikkalainen luettelee.

Kati Koikkalaisen mukaan LUT on hyvässä vauhdissa matkallaan kohti strategian toimenpideohjelmaan kirjattua tavoitetta nousta THE Impact Rankingissa 100 parhaan yliopiston joukkoon ja olla hiilinegatiivinen vuonna 2024.

Lisätietoja:

Jari Hämäläinen, tutkimuksesta vastaava vararehtori, LUT-yliopisto, jari.hamalainen@lut.fi, puh. 040 596 1999

Kati Koikkalainen, kestävän kehityksen päällikkö, LUT-yliopisto, kati.koikkalainen@lut.fi, puh. 040 584 2793

THE Impact Rankings 2022 tulokset kokonaisuudessaan

ABB Oy lahjoittaa Vaasan yliopistolle 150 000 euroa

$
0
0

Vaasan ABB-yksiköt lahjoittavat 150 000 euroa Vaasan yliopiston varanhankintaan, jolla vahvistetaan yliopiston omaa pääomaa. Lahjoitus kohdennetaan pääasiassa tekniikan alalle.

– Lähiyliopisto on meille monella tavalla merkittävä. Se tarjoaa huippuosaamista ja resursseja, ei vain ABB:n vaan koko yhteisön ja alueen käyttöön. Konkreettisesti se tarkoittaa hyviä osaajia, joita mielellämme rekrytoimme ja eteenpäin vievää tutkimusyhteistyötä niin tekniikan alalla kuin johtamisessa, strategisessa ajattelussa ja markkinoinnissa, sanoo johtaja Antti Hakala-Ranta Vaasan ABB:ltä.

Hakala-Rannan mukaan liiketoiminnan kehitystarpeisiin vastaa oivasti muun muassa täydennyskoulutusta tarjoava Vaasan yliopisto Executive Education Oy.

– Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä myös sähkötekniikan tutkimuksen alueella. Vaasan yliopisto on ollut kumppanimme useassa tutkimushankkeessa, joiden tuloksia olemme hyödyntäneet tuotekehitystyössämme. Olemme myös tuoneet laitteitamme osaksi yliopiston laboratorioympäristöä, joissa niitä voidaan hyödyntää osana tutkimusta ja opetusta. Tiiviin tutkimusyhteistyön jatkaminen on tärkeää ja se nopeuttaa uusien innovaatioiden viemistä käytännön ratkaisuihin.

ABB Oy on tukenut Vaasan yliopistoa myös aikaisemmissa varainhankintakampanjoissa 2010 ja 2015. Rehtori Jari Kuusisto kiittääkin ABB:tä merkittävästä lahjoituksesta ja tuesta vuosien varrella. 

– On hienoa, että iso maailmanlaajuisesti toimiva yritys uskoo meihin ja tukee koulutustamme ja tutkimustamme. Tämä kannustaa meitä jatkamaan strategiamme viitoittamalla tiellä yhteiskunnan hyväksi.

– Maailma on vahvassa murroksessa, ja on tärkeää huolehtia osaamisen kehittämisestä. Laadukas tutkimus ja tulevaisuuden huippuosaajat tukevat Suomen kilpailukykyä jatkossakin, Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen painottaa.

Vaasan yliopiston varainhankintakampanjan tavoitteena on kerätä 5−7 miljoonaa euroa yksityistä rahoitusta valtion vastinrahaohjelmaan. Jokainen lahjoitettu euro enintään 11 miljoonaan euroon saakka voi tuottaa valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Tärkeänä varainhankintakampanjan tavoitteena on myös rakentaa pitkäaikaisia strategisia kumppanuuksia.

Lisätietoja:

Rehtori Jari Kuusisto, Vaasan yliopisto, jari.kuusisto@uwasa.fi, puh. 029 449 8291

 

Koulunmäen Yhtenäiskoulu Äänekoskelta voitti NouHätä!-mestaruuden

$
0
0

Kahdeksasluokkalaisten NouHätä!-pelastustaitokampanjan loppukilpailun voitti tänään Koulunmäen Yhtenäiskoulun joukkue Äänekoskelta. Koko kilpailuosuus miteltiin tänä vuonna digitaalisesti, ja siihen osallistui lähes 9000 koululaista eli enemmän kuin minään aiempana vuotena. NouHätä!-opetusta sai kaikkiaan 47 000 oppilasta. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön organisoima kampanja on tavoittanut 26 vuoden aikana yli 850 000 koululaista.

NouHätä!-kilpailun finaali miteltiin viime vuoden tapaan digitaalisesti. Kilpailijat saivat NouHätä!-finaalissa torjua vaaratilanteita, sammuttaa palavaa ihmistä, auttaa jäihin pudonnutta henkilöä ja ratkaista muita kiperiä tilanteita. Tämä vuoden kilpailussa parasta pelastustaito-osaamista osoitti Koulunmäen yhtenäiskoulun joukkue Äänekoskelta. Voittajajoukkueessa kilpailivat Nina Myllyvirta, Ella Vekkeli ja Kaisa Kotilainen. Toiseksi sijoittui Napapiirin peruskoulun joukkue Rovaniemeltä ja kolmanneksi Uimaharjun koulun joukkue Joensuusta.

Finaalilähetyksen juontanut turvallisuuskouluttaja Jalmari Kotiranta Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta ojensi kilpailun kiertopalkinnon, kultaisen kypärän virtuaalisesti voittajille. Lisäksi voittajajoukkue saa palkinnoksi 2 000 euron lahjasekin. NouHätä!-kampanja onnittelee voittajia ja kiittää kaikkia kisaan osallistuneita.

Verkkoympäristö innostaa kilpailemaan

NouHätä!-kampanjan pelastustaito-opetukseen osallistui tänä vuonna noin 47 000 koululaista 547 koulusta. Kilpailuosuuteen osallistui lähes 9000 kahdeksasluokkalaista kolmihenkisinä joukkueina, mikä on selvästi suurin kilpailijamäärä kampanjan 26-vuotisen historian aikana. Finaaliin pääsi 22 joukkuetta, paras jokaisen pelastuslaitoksen toimialueelta.

– Kilpailun osallistujamäärä ylitti odotukset jo toisena vuotena peräkkäin. Selvästikin digitaalinen ympäristö innostaa kahdeksasluokkalaisia mukaan kisaamaan turvallisuusosaamisesta. Kilpailu on hieno oppimistapahtuma täydentämään oppituntien teoriaopetusta, kertoo SPEKin NouHätä!-lähettiläs Risto Vesalainen.

NouHätä!-kampanjan loppukilpailu kamppaillaan yleensä Pelastusopistolla Kuopiossa. Koronatilanteen takia se toteutettiin kolmatta vuotta peräkkäin netissä. Tämän vuoden kisa muistutti eniten perinteistä kilpailua karsinta- ja finaaliosuuksineen. Pelastusopiston palopäällystöopiskelijat suunnittelivat loppukilpailun rastitehtävät.

– NouHätä!-opetusta antavat pelastuslaitosten turvallisuuskouluttajat ja koulujen opettajat. Heillä on käytössään ilmaiset opetusmateriaalit. Tänä vuonna opetus on toteutettu valtaosin etänä, Vesalainen kertoo.

NouHätä! on vakiinnuttanut asemansa yhtenä suurimmista yhdelle luokka-asteelle toteutettavista kampanjoista. Se on suunniteltu vastaamaan peruskoulun opetussuunnitelman perusteisiin liittyviä asioita, jotka eivät suoraan sisälly minkään oppiaineen sisältöihin tai materiaaleihin.

– NouHätä! on hieno ja vaikuttava esimerkki koulujen ja pelastustoimen yhteisestä, opetussuunnitelman mukaisesta toiminnasta, sanoo Vesalainen.

 

NouHätä!-kampanjan järjestävät pelastuslaitokset ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyössä sisäministeriön, Opetushallituksen, Pelastusopiston, pelastusliittojen ja Suomen Palopäällystöliiton kanssa. Kampanjan rahoittaa Palosuojelurahasto.

 

Lisätietoja:

NouHätä!-lähettiläs Risto Vesalainen, 046 949 9545, risto.vesalainen@spek.fi

Tallenne tulosten julkaisemisesta on katsottavissa osoitteessa
https://www.youtube.com/watch?v=nUfp_j9BBQk

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta valmistuu perjantaina 29.4.2022 yhteensä 132 opiskelijaa.

$
0
0

Kouvola

 

Humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto, yhteisöpedagogi (AMK)

Heikkinen Reeta Kaisa Anniina, Nokia                                                     

 

Kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, muotoilija (ylempi AMK)

Kaukonen Minna Katariina, Jämsä     

Ukonaho Hannakaisa, Helsinki                          

 

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto, medianomi (AMK)

Tarvainen Joni Sebastian, Kouvola                                                         

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, terveydenhoitaja (AMK)

Enqvist Janina Marianne, Lahti                                                               

Hyvönen Ella-Meija Liisanna, Kouvola                                                     

Kalliomäki Satu-Maria, Orimattila                                                            

Martikka Sara Susanna, Kouvola                                                                                  

Matikainen Janica Emilia, Kouvola                                                          

Paulamäki Essi Anneli, Tampere                                                             

Sakki Wilma Julia, Pyhtää                                                                       

Salmi Meri Sofie, Kouvola                                                                       

Sillanpää Reetta Amanda, Kuopio                                                           

Solje Elvi Salli Vilhelmiina, Kouvola                                                         

Suni Essi Maria Tuulikki, Lahti                                                                

Syrjäkorpi Mari Susanna, Kouvola                                                           

Vesa Miia Christina, Pyhtää                                                                    

 

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, sosionomi (ylempi AMK)

Aaltonen Elina Sini Tuulikki, Kouvola                

 

Tekniikan ylempi ammattikorkeakoulu tutkinto, insinööri (ylempi AMK)

Vilkki Simo Sakari, Kouvola                

 

Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto, Master of Business Administration,

tradenomi (ylempi AMK)

Väisänen Jan-Markus Kasimir, Mikkeli                

 

Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, tradenomi (AMK)

Gushchin Andrei, Pietari                                                                         

Joukanen Timo Juhani, Kouvola                                                              

Kannel Maura Elina, Kouvola                                                                  

Karhinen Henri Timo Tapio, Kouvola                                                       

 

Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, Bachelor of Business Administration, tradenomi (AMK)

Pääskynen Mari Eveliina, Kouvola                                                           

 

Kotka

 

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, ensihoitaja (ylempi AMK)

Suokonautio Beeda Janika, Tampere                

 

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, sairaanhoitaja (ylempi AMK)

Mäisti Monika Karoliina, Kouvola                

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, ensihoitaja (AMK)

Kolkkinen Alex Kasper, Kotka                                                                 

Kärkkäinen Jasmina Esther Christina, Hamina                                         

Saarela Jussi Esa Tapio, Vantaa                                                             

Seger Erica Tuula Sofia, Hyvinkää                                                          

Tommila Titta Tuulia, kotka                                                                     

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, sairaanhoitaja (AMK)

Palvi Iida Susanna Samatha, Kouvola                                                     

Valokari Heini Anniina, Kouvola                                                              

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, sosionomi (AMK)

Hulaj Doruntine, Kouvola                                                                        

Immonen Janina Mikaela, Helsinki                                                          

Lindholm Tytti, Kouvola                                                                          

Venäläinen Satu Maarit, Savonlinna                                                        

 

Merenkulun ammattikorkeakoulututkinto, merikapteeni (AMK)

Kiimamaa Miska Veikko Seponpoika, Oulu                                              

 

Tekniikan ylempi ammattikorkeakoulu tutkinto, insinööri (ylempi AMK)

Leinonen Jorma Tapani, Parikkala               

Lohiranto Markus Valdemar, Hamina                

 

Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto, insinööri (AMK)

Hassan Mahamed Abdulkadir, Kerava                                                     

Kare Juhani, Espoo                                                                                

Kola Jere Marko Kalevi, Kouvola                                                             

Kontinen Petri Otto Ilmari, Järvenpää                                                      

Okkonen Samu Petteri, Joensuu                                                             

Piskonen Sami Petteri, Kotka                                                                  

Päivinen Jonni Valtteri, Lohja                                                                  

Saikkonen Sanna Inkeri, Kotka                                                               

Salo Lauri Hannu Tapani, Helsinki                                                           

Tyllinen Jenna Marjatta, Kouvola                                                             

 

 

Mikkeli

 

 

Humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto, yhteisöpedagogi (AMK)

Mälkiä Riku Juhani, Mikkeli                                                                     

 

Luonnonvara-alan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, metsätalousinsinööri (ylempi AMK)

Huovinen Ilpo Tapio, Vieremä                

 

Luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinto, metsätalousinsinööri (AMK)

Kajander Panu Mikko Juhana, Vantaa                                                     

Kesänen Aatu-Petteri Matias, Pieksämäki                                                

Laukkanen Salla Kristiina, Jyväskylä                                                       

Miettinen Miia Susanna, Tuusniemi                                                         

Mäkinen Teemu Petteri, Varkaus                                                            

Nuolinko Markus Tapani, Mikkeli                                                             

Suhonen Eeli Jalmari, Pieksämäki                                                           

 

Matkailu- ja ravitsemisalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, restonomi (ylempi AMK)

Heikka Anne Sinikka, Kotka                

Kopli Reelika, Tuusula                

Krogell Katja Marjaana, Vantaa                

Nurmilaukas Ilona Susanna, Kouvola                

Salomaa Anne Kaarina, Mikkeli                

 

Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto, restonomi (AMK)

Clack Kirsi Marjaliisa, Kouvola                                                                

Liukkonen Sari Maarit, Mikkeli                                                                 

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, sairaanhoitaja (AMK)

Ojamaa Maria Alexsandra, Turku                                                            

Piilonen Sonja Karoliina, Mikkeli                                                              

Poikolainen Alli Helena, Mikkeli                                                               

Ruuth Anna-Mari Hannele, Mikkeli                                                          

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, terveydenhoitaja (AMK)

Dahl Heidi Linda, Asikkala                                                                      

Liukkonen Elina Ester, Pieksämäki                                                          

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, sosionomi (AMK)

Halttu Miia Anneli, Hollola                                                                       

Kajanne Henni Marjaana, Toivakka                                                         

Kilpeläinen Mira Susanna, Varkaus                                                         

Palvimo Sanna Eeva Maria, Kotka                                                          

Tiusanen Juuso Pekka, Mikkeli                                                               

Vänskä Kerttu Orvokki, Mikkeli                                                                

 

 

Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto, insinööri (AMK)

Kazdziol Patrycja, Puola                                                                         

Korhonen Jari Taavi Juhani, Lapinlahti                                                    

Leonov Artem, Venäjä                                                                            

Maksimavičiūtė Reda, Liettua                                                                 

Muona Kalle Valtteri, Lappeenranta                                                         

Nevalainen Milla Anniina, Sysmä                                                            

Rissanen Aku Allan, Kouvola                                                                  

Vaišnoraitė Dovilė, Liettua                                                                      

 

Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, Bachelor of Business Administration, tradenomi (AMK)

Haavisto Leea Maria Aleksandra, Helsinki                                               

Kolehmainen Jenni Maria, Varkaus                                                         

 

Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, tradenomi (AMK)

Andersson Lotta Sofia Annina, Seinäjoki                                                 

Flink Marja Inkeri, Kirkkonummi                                                              

Hokkanen Ville-Pekka, Savonlinna                                                          

Hotanen Sari Marika, Hirvensalmi                                                           

Karvinen Heidi Maarit Anneli, Mikkeli                                                       

Kontio Kasper Otto Eemil, Mikkeli                                                           

Koskivirta Jasu Albert, Mikkeli                                                                 

Lehtomäki Päivi Marjut, Petäjävesi                                                          

Meriläinen Tiia Karoliina, Helsinki                                                            

Sartanen Laura Ilona Kyllikki, Kerava                                                      

Sysilampi-Hautala Enni-Maria Eveliina, Seinäjoki                                     

Tiainen Iida Jasmiina, Mikkeli                                                                  

 

Savonlinna

 

 

Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto, insinööri (AMK)

Hakkarainen Ismo Petter, Savonlinna                                                     

Lintunen Leo Matias, Imatra                                                                    

Stenberg Toni Aleksanteri, Joutseno                                                       

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, fysioterapeutti (AMK)

Aksila Marjut Iida Susanna, Nivala                                                          

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, sairaanhoitaja (AMK)

Hosseini Masooma, Savonlinna                                                              

Hosseini Zahra, Savonlinna                                                                    

Kankkunen Kaisu Johanna, Savonlinna                                                   

Kilpeläinen Tista Josefiina, Savonlinna                                                    

Korhonen Julia Anna Marjatta, Savonlinna                                               

Malkki Taina Margit Irmeli, Savonlinna                                                     

Mutikainen Paula Helena, Savonlinna                                                      

Pelttari Amanda-Maarit, Savonlinna                                                        

Ronkainen Tanja Tuulia, Helsinki                                                            

Saarela Minna Juulia, Tampere                                                               

Sinkkonen Noora Iida Helena, Savonlinna                                               

Soini Anni Eve-Juulia, Järvenpää                                                            

Tshimanga Mbikayi Yannick, Savonlinna                 

Hämeenlinnan kaupunki panostaa lastensuojelutyöhön ottamalla käyttöön Perhepirkko-ohjelmistopalvelun

$
0
0

Hämeenlinnan kaupunki panostaa lastensuojelutyöhön ja on hankkinut asiakastyön tueksi käyttöönsä Perhepirkko-ohjelmistopalvelun. Palvelun ottaa ensivaiheessa käyttöön noin viisikymmentä työntekijää, jotka työskentelevät lastensuojelun avo-, sijais- ja jälkihuollon tiimeissä. Tarkoitus on laajentaa ohjelmiston käyttöä myöhemmin.

Solutos Oy:n kehittämässä Perhepirkossa on kyse menetelmällisesti vakioidusta toiminnanohjausjärjestelmästä, jonka tuella tiimien työntekijät toteuttavat lastensuojelussa yleistynyttä systeemistä toimintatapaa.

– Perhepirkko tekee asiakasprosessia näkyväksi kaikille sen osapuolille, vähentää laadullista vaihtelua ja ohjaa työntekijöitämme toteuttamaan systeemisen työotteen periaatteita käytännössä. Yhdessä puhutut asiat saadaan jäsenneltyä visuaaliseen muotoon, mikä sai minut alun perin kiinnostumaan Perhepirkosta, kertoo Hämeenlinnan lastensuojelun palvelupäällikkö Marja Hänninen.

Hämeenlinnan vs. perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Taija Ylätalo kertoo alun perin suhtautuneensa varauksella siihen, miten digitaalisuus voisi tukea lastensuojelun kaltaisessa vuorovaikutustyössä.

– Tarkempi tutustuminen ohjelmistopalvelun toiminnallisuuksiin kuitenkin vakuutti minut siitä, että ohjelma nimenomaan tukee systeemisen toimintamallin toteuttamista, Ylätalo kiteyttää.

Hämeenlinna on yksi edelläkävijöistä systeemisen työotteen käytössä lastensuojelun toimintamallina.

– On luonnollista, että digimyönteisenä kaupunkina ja lastensuojelun alalla tunnettuna menetelmällisenä edelläkävijänä juuri Hämeenlinna kiinnostui Perhepirkosta ensimmäisten joukossa, kertoo Perhepirkon kehittämiseen osallistunut Solutos Oy:n liiketoimintajohtaja Sanna-Tuulia Lehtomäki

Hankintasopimus allekirjoitettiin huhtikuussa, ja tuotantokäyttöä päästään aloittamaan jo ennen kesälomakauden alkua. Kevään aikana toteutettava käyttöönottoprosessi toteutetaan huolella sopivina palasina ja työntekijöiden tuntoja kuunnellen.

– Pidän tärkeänä, että jokainen työntekijä pystyy muodostamaan ajan kanssa positiivisen suhteen tähän työkaluun ja saa sen tuella aikaan onnistuneita vuorovaikutustilanteita, jotka osaltaan lisäävät pitoa ja vetoa vaativaa lastensuojelutyötä kohtaan, Hänninen toteaa.  

 

Lisätietoja:

Sanna-Tuulia Lehtomäki

liiketoimintajohtaja

Solutos Oy

+358 50 3014737

sanna-tuulia.lehtomaki@solutos.fi

www.solutos.fi

Taija Ylätalo

vs. perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja

Hämeenlinnan kaupunki

+358 40 507 5442

taija.ylatalo@hameenlinna.fi

www.hameenlinna.fi

 

Hämeen ammattikorkeakoulusta huhtikuussa 2022 valmistuneet

$
0
0

Saat tämän tiedotteen, sillä valmistuneissa saattaa olla henkilöitä omalta levikkialueeltanne. Postinumerotieto vain toimitusten käyttöön.   

Hämeen ammattikorkeakoulusta valmistuu helmikuussa 70 ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta ja 

14 ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta.   

Tiedot julkaistaan valmistuvien luvalla.  

 

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot

Hyvinvointiosaamisen yksikkö

Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus, Sairaanhoitaja (ylempi AMK)

Piia Johanna Huhtala, 16320, Orimattila

Satu Susanne Heinelo, 33880, Lempäälä

Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus, Sosionomi (ylempi AMK)

Kirsi Maria Eromäki, 33900, Tampere

Sari Johanna Vanhatupa, 13300, Hämeenlinna

Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus, Terveydenhoitaja (ylempi AMK)

Kirsi Helena Raimi, 33270, Tampere

Kulttuuri- ja taidetoiminta hyvinvoinnin edistäjänä -koulutus, Sairaanhoitaja (ylempi AMK)

Niina Maria Karoliina Manninen, 33980, Pirkkala

 

Teknologiaosaamisen yksikkö

Tietojohtaminen ja älykkäät palvelut -koulutus, Insinööri (ylempi AMK)

Kati Susanna Mansikkaniemi, 13600, Hämeenlinna

Tulevaisuuden liikennejärjestelmät -koulutus, Insinööri (ylempi AMK)

Juha Pekka Koskela, 01350, Vantaa

Mikko Juhani Söderholm, 24240, Salo

Ossi Tuomas Einari Lindfors, 33340, Tampere

 

Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikkö

Liiketoiminnan kehittämisen koulutus, Tradenomi (ylempi AMK)

Jasmin Juulia Malmisuo, 13100, Hämeenlinna

Pauliina Mirjami Kylmälä, 33210, Tampere

Sandra Anniina Mangiapan, Ranska

Sanna Maria Tummunki, 05800, Hyvinkää

 

Ammattikorkeakoulututkinnot

Biotalouden yksikkö 

Bio- ja elintarviketekniikan koulutus, Insinööri (AMK)

Elsa Maari Tuominen, 32100, Ypäjä

Eveliina Alisa Romppanen, 01370, Vantaa

Johanna Katariina Teräs, 02520, Kirkkonummi

Taru Juulia Huovinen, 13250, Hämeenlinna

Kestävän kehityksen koulutus, Ympäristösuunnittelija (AMK)

Jaakko Johannes Routalaakso, 90900, Oulu

Ronja Helena Regina Karlsson, 06100, Porvoo

Maaseutuelinkeinojen koulutus, Agrologi (AMK)

Eetu Onni Viljami Hautakangas, 86650, Haapavesi

Iisa Maria Leino, 31400, Salo

Metsätalouden koulutus, Metsätalousinsinööri (AMK)

Santtu Joonas Vuoristo, 15540, Lahti

Puutarhatalouden koulutus, Hortonomi (AMK)

Anni Pauliina Kyrö, 16510, Orimattila

Katri Susanna Visavalta, 28130, Pori

Liisa Maria Kivimäki, 33710, Tampere

Miia Hannele Tuori, 13100, Hämeenlinna

Nina Marita Helenius, 02320, Espoo

Rakennetun ympäristön koulutus, Hortonomi (AMK)

Elisa Annastiina Niilo-Rämä, 33420, Tampere

Heli Anneli Tuomola, 40950, Muurame

Kirsi-Pia Maarit Arhilahti, 04600, Mäntsälä

Samuli Antti Kalervo Lehti, 01830, Nurmijärvi

Suvi Margit Maaranen, 00880, Helsinki

 

Hyvinvointiosaamisen yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus, Sairaanhoitaja (AMK)

Hanna Sisko Puhakainen, 11120, Riihimäki

Joni Mikael Jantunen, 13130, Hämeenlinna

Kerttu Liisa Marketta Laakso, 37630, Valkeakoski

Mona Emilia Laitila, 00320, Helsinki

Risto-Matti Juhani Karhila, 13500, Hämeenlinna

Sanni-Maria Karoliina Jokela, 13210, Hämeenlinna

Tero Edvard  Kolmonen, 13100, Hämeenlinna

Vesa Eemeli Mänty, 11100, Riihimäki

Sosionomikoulutus, Sosionomi (AMK)

Aini Kaarina Jalonen, 02760, Espoo

Ann-Mari Salin, 01640, Vantaa

Elina Tuulikki Koli, 24100, Salo

Hanna Karoliina Lahtonen, 40320, Jyväskylä

Ira Jessika Arpolahti, 13100, Hämeenlinna

Kati Susanna Sallinen, 33540, Tampere

Nina Katariina Käpylä, 61330, Ilmajoki

Sanna Päivikki Paronen, 00780, Helsinki

Sini Maria Nieminen, 33540, Tampere

 

Teknologiaosaamisen yksikkö

Konetekniikan koulutus, Insinööri (AMK)

Jani Mikael Lehtinen, 05840, Hyvinkää

Lauri Matias Sundell, 08800, Lohja

Markus Sami Einari Leivo, 11120, Riihimäki

Liikennealan koulutus, Insinööri (AMK)

Aleksi Juho Mikael Ahonen, 02390, Kirkkonummi

Anna Edla Matilda Ahonen, 11710, Riihimäki

Janne Juhani Tervaoja, 13600, Hämeenlinna

Minna Elisa Sirkiä, 05810, Hyvinkää

Mechanical Engineering and Production Technology -koulutus, Bachelor of Engineering, Insinööri (AMK)

Charles Whipp, 11130, Riihimäki

Jad Jawhar, 01350, Vantaa

Joonsoo Lee, Etelä-Korea

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri -koulutus, Insinööri (AMK)

Saku Kasperi Leinonen, 05840, Hyvinkää

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, rakennusmestari -koulutus, Rakennusmestari (AMK)

Asmo Erpo Elmeri Makkonen, 05830, Hyvinkää

Erika Talvikki Väätäinen, 05200, Nurmijärvi

Juha Matti Emil Kolhinoja, 07230, Askola

Olli Juhani Henttu, 00980, Helsinki

Petri Raimo  Putkonen, 14200, Janakkala

Rene Mikael Puolakka, 33880, Lempäälä

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus, Insinööri (AMK)

Greta Sofia Wedman, 33700, Tampere

Mika Juhani Myntti, 42560, Keuruu

Teemu Eemeli Markkula, 33610, Tampere

Tieto- ja viestintätekniikan koulutus, Insinööri (AMK)

Miika Pentti Kalervo Nissi, Yhdysvallat

Ossi Pekka Hakkarainen, 05800, Hyvinkää

 

Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikkö

Hevosalan liiketoiminnan koulutus, Tradenomi (AMK)

Roosa Maria Toivanen, 95230, Simo

Liiketalouden koulutus, Tradenomi (AMK)

Elli Hilja Esteri Jyrkkiö, 33950, Pirkkala

Kirsi Katriina Kaleva, 33500, Tampere

Sari Helena Helenius, 37600, Valkeakoski

Taija Sini Tuulia Komulainen, 14200, Janakkala

Tietojenkäsittelyn koulutus, Tradenomi (AMK)

Eero Juhani Salminen, 14680, Hämeenlinna

Jani Kristian Talasmäki, 60200, Seinäjoki

Jukka Mikael Asiala, 33330, Tampere

Mika Petteri Laakso, 33580, Tampere

Paavo Salu Kalliala, 33300, Tampere

Teemu Juhani Komulainen, 01490, Vantaa

Ville Juhani Lintunen, 13100, Hämeenlinna


HAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta 29.4.2022 valmistuneet

$
0
0

Saat tämän tiedotteen, sillä valmistuneissa saattaa olla henkilöitä omalta levikkialueeltanne. Postinumerotieto vain toimitusten käyttöön.   

Hämeen ammatillisesta opettajakorkeakoulusta valmistuu maaliskuussa 39 ammatillisen opettajakoulutuksen suorittanutta, 2 international professional teacher educationin suorittanut, 13 ammatillisen opinto-ohjaajankoulutuksen suorittanutta sekä 14 ammatillisen erityisopettajakoulutuksen suorittanutta. 

Ammatillinen opettajankoulutus

Afamia Kouzi, 15830, Lahti

Anna Kristiina Rämö, 04420, Järvenpää

Anna Sofia Kuoppalaakso, 15540, Lahti

Anna-Maija Päivikki Laitinen, 48230, Kotka

Ann-Christin Maria Elmvik, 21600, Parainen

Anne Mili Maaretta Patakangas-Hautala, 01760, Vantaa

Arto Matias Vidgren, 08700, Lohja

Elina Janette Lähde, 20660, Lieto

Hanna Maria Kyllikki Niemi, 32700, Huittinen

Heidi Maaria Kemppainen, 20900, Turku

Heidi Marika Häll, 18150, Heinola

Heli Katriina Uusitalo, 10300, Raasepori

Heli Marja Elisabeth Arokki, 21420, Lieto

Janne Markus Mäkelä, 20320, Turku

Jari Petteri Alatalo, 02660, Espoo

Joonas Petteri Liimatainen, 16710, Hollola

Jouni Jaakko Johannes Ruonala, 02250, Espoo

Kimmo Antti Rinkinen, 01350, Vantaa

Kimmo Mikael Kääriäinen, 48900, Kotka

Mari Johanna Rautia, 37600, Valkeakoski

Mariia Isa Anniina Salminen, 26100, Rauma

Marja Katriina Koskinen, 00420, Helsinki

Marjukka Anneli Laakso, 11710, Riihimäki

Matti Petteri Lappalainen, 00570, Helsinki

Merja Tuulikki Koistinen, 21270, Nousiainen

Mika Kristian Sivenius, 36100, Kangasala

Minna Maria Kautto, 04500, Tuusula

Niina Helena Torkko, 13700, Hattula

Niko Skorpio, 31650, Humppila

Noora Marjaana Heikintalo, Norway

Petri Kristian Jääskeläinen, 37120, Nokia

Rainer Bror Erik Engblom, 20540, Kaarina

Riitta Anneli Mähönen, 53920, Lappeenranta

Salla Eveliina Alanko-Virtanen, 24280, Salo

Sanna Johanna Saikko, 53850, Lappeenranta

Sirpa Annika Gylling, 36200, Kangasala

Tiina Tuulia Paakkunainen, 01300, Vantaa

Veli-Matti Suominen, 16800, Hollola

Vesa Rikhard Zitting, 01450, Vantaa

 

International Professional Teacher Education

Ann-Sofie Marika Shevlane, 00420, Helsinki

Sabina Akter, 00750, Helsinki

 

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus

Anne-Mari Kristiina Alakoski, 37310, Nokia

Heli Tuulikki Hasa, 32100, Ypäjä

Jatta Maaret Lokka, 96300, Rovaniemi

Jyrki Mikael Hupponen, 00350, Helsinki

Katri Maria Tuuha, 26820, Rauma

Katri Rauha Liisa Koivula, 33960, Pirkkala

Maiju Katariina Tyrkäs, 00780, Helsinki

Mia Maria Kaarina Eronen, 04430, Järvenpää

Minna-Kaisa Pauliina Lehtilinna, 04430, Järvenpää

Perttu Samuli Sarala, 01190, Sipoo

Riina Tuula Elina Sunila, 38210, Sastamala

Tiina Maria Laine, 00560, Helsinki

Tiina Marketta García, 26100, Rauma

 

Ammatillinen erityisopettajankoulutus

Anne Tuulikki Lehtinen, 07560, Pukkila

Aydin Saiyar, 00940, Helsinki

Erja Elina Caroline Manninen, 00680, Helsinki

Jukka Lauri Juhani Lehtimäki, 07550, Pukkila

Kati Sinikka Kiviniemi, 13700, Hattula

Katja Sinikka Pajuheimo, 04330, Tuusula

Kirsi Johanna Keränen, 15170, Lahti

Laura Johanna Helvelahti, 00810, Helsinki

Maarit Johanna Ruusiala, 32100, Ypäjä

Markku Tapio Ruotsalainen, 02360, Espoo

Marko Olavi Salminen, 08700, Lohja

Matti Tapio Raivio, 00350, Helsinki

Suvi Marjaana Koso-Nihtilä, 49400, Hamina

Vilma Henrika Kettle, 00620, Helsinki

HAMK tarjoaa opiskelumahdollisuuksia ukrainalaisille

$
0
0

Vastauksena Ukrainan humanitaariseen kriisiin Hämeen ammattikorkeakoulu tarjoaa ukrainalaisille useita erilaisia opiskelumahdollisuuksia. Ukrainalaisten on myös mahdollista saada apurahaa, jolloin heidän ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja. 

HAMK tukee Ukrainan sodasta kärsiviä eri tavoin toimintansa puitteissa. Tarjoamme Ukrainasta tulleille pakolaisille erilaisia mahdollisuuksia opiskella HAMKissa.   

Ukrainalaiset voivat hakea parhaillaan käynnissä olevassa haussa, jossa on tarjolla kahdeksan englanninkielistä AMK-koulutusta ja kaksi englanninkielistä YAMK-koulutusta. Haut syksyllä 2022 alkaviin opintoihin ovat avoinna 10.5.2022 asti.  Nämä opiskelijat saavat humanitaarisista syistä apurahan, joka kattaa lukukausimaksut lukuvuosina 2022–2024. 

Muita mahdollisuuksia ovat maksuttomat kesä- ja avoimet opinnot, polkuopinnot ja YAMK-tason resurssiviisaan kestävän kehityksen opinnot. Lisätietoja verkkosivuiltamme

Myös jo ennen sotaa HAMKissa kirjoilla olleita ukrainalaisia opiskelijoita tuetaan tarpeen mukaan esimerkiksi lukuvuosimaksuissa. 

Nopea arkeen kiinnittyminen tärkeää 

Hämeen ammattikorkeakoulun vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä on tyytyväinen, että ammattikorkeakoulut saivat opiskelutarjonnan nopeasti valmiiksi. Hän kertoo, että arvioiden mukaan HAMKiin voisi tulla muutamia kymmeniä Ukrainasta sotaa pakenevia opiskelijoita. 

"On erittäin tärkeää, että Ukrainasta tulleet pakolaiset pääsevät mahdollisimman nopeasti kiinni arkeen, joten opiskelu on tässä tilanteessa erittäin hyvä vaihtoehto”, Ahokallio-Leppälä sanoo. 

Kansainvälisessä yhteistyössä HAMK seuraa opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeita sekä EU-linjauksia. Niiden mukaisesti kaikki HAMKin hanketoiminta ja yhteistyö Venäjälle pysäytettiin pian sodan alettua. 

HAMKin monikansalliseen yhteisöön kuuluu tutkinto-opiskelijoita ja henkilökuntaa eri puolilta maailmaa, mukaan lukien Ukrainasta ja Venäjältä. HAMKin opiskelijoita ei kuitenkaan ole vaihdossa Ukrainassa tai Venäjällä, eikä HAMKissa ole vaihto-opiskelijoita näistä maista. 

Lisätietoja: 

Heidi Ahokallio-Leppälä 
vararehtori 
Hämeen ammattikorkeakoulu 
0400904330 
etunimi.sukunimi@hamk.fi 

Yhteydenotot koskien opiskelumahdollisuuksia: ukraine.admissions@hamk.fi. 

HAMKin Ukrainaa koskevia toimenpiteitä koostava verkkosivu.

Tervetuloa kuulemaan korkeakouluopiskelijoiden yhdenvertaisuudesta!

$
0
0

 

Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOKin Yhdenvertaisuutta korkeakouluihin -hankkeessa toteutettiin yhdenvertaisuustutkimus korkeakouluopiskelijoille. Tutkimuksen toteutti Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus sr. Tutkimuksen tarkoitus oli tuottaa tietoa korkeakouluopiskelijoiden kiusaamis-, häirintä- ja rasismikokemuksista. Tutkimuksessa selvitettiin muun muassa opiskelijoiden turvallisuuden tunnetta sekä yhteisöön kuulumista. Haluamme kutsua sinut kuulemaan tutkimuksen tuloksia julkistamistilaisuuteen.

Tervetuloa yhdenvertaisuustutkimuksen tulosten julkistamistilaisuuteen 18.5.2022 klo 13-15. Tilaisuus pidetään zoomissa. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 16.5. tällä lomakkeella.

 

Tilaisuuden ohjelma:

13 Tilaisuuden avaus, SAMOKin hallituksen jäsen Jenna Jourio

13.15 Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin tervehdys

13.30 Yhdenvertaisuustutkimuksen tulosten esittely, tutkija Aino Pietarinen (OTUS)

14.15 Tulosten kommenttipuheenvuorot

Yhdenvertaisuusasiantuntija Touko Niinimäki, Allianssi

Asiantuntija Stiven Naatus, Suomen evankelis-luterilainen kirkko

Toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio, USKOT-foorumi ry

14.50 Loppusanat, SAMOKin hallituksen jäsen Jenna Jourio ja hyvinvointipolitiikan asiantuntija Ninni Kuparinen

Tervetuloa!

*ship Startup Festival Kotkan Höyrypanimolla 5.-6.5.2022

$
0
0

Ahoi! Startupit suuntaavat Kotkaan toukokuun ensimmäisellä viikolla

Kymenlaakson suurin startup-tapahtuma tarjoaa uutta osaamista ja kokemuksia aloittaville yrityksille sekä yrittäjille, mutta myös inspiroivaa festivaalihumua muulle yleisölle.

Torstaina (5.5.) avoimessa ohjelmassa on useita keynote-puheenvuoroja yritysmaailman kuumista aiheista, kuten palvelumuotoilun ja desing thinking -ajattelun soveltamisesta startupeissa, tarinallisuudesta sekä mm. siitä, voisiko yrittäjyyspolku voisi alkaa jo päiväkodista. Tarkempi aikataulu on nähtävissä tapahtuman verkkosivulla. Perjantaina (6.5.) vuorossa on yleisön suosikiksi noussut startup-liikeideoiden pitchauskilpailu. Lisäksi paikan päältä löytyy *ship Showroom, jossa nuoret yrittäjät ja alueen toimijat esittelevät toimintaansa. Tapahtuma tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksia myös vierailijoille.

Mentoreina ja tuomariston jäseninä alansa huippuja

Startup-tiimeille ohjelmassa on sparrausta tarjoavat mentorointiklinikat ja -luennot sekä Pitch Captain -kisa. Eri toimialoja edustavia kisaajia on tulossa mukaan mm. Kotkasta, Kouvolasta, Helsingistä, Tampereelta ja Lappeenrannasta. Xamkista mukana on viisi tiimiä.

Mentoreina ja pitchaus-kisan tuomareina toimivat alansa huiput, kuten Antti Villanen (Chief Strategy Officer, Nitro Games Plc), Juha-Matti Santala (Developer Advocate, Futurice), Faisal Amin (Co-founder/ CTO, Upsy Company), Minna Hämäläinen (Entrepreneurship Education Researcher, LUT) ja Johanna Eskola (CEO, T-Base Oy).

*ship Startup Festival on houkutellut osallistujia ympäri Suomea ja maailmaa jo vuodesta 2015. Tapahtuman järjestää Xamkin Yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikkö Xentre ja opiskelijayrittäjyysyhdistys Patteri ES yhteistyössä TKI-toimijoiden, koulutusalojen ja sidosryhmäkumppaneiden kanssa. Tapahtumassa on vieraillut vuosittain noin 250 henkilöä.

*ship Startup Festival 5.-6.5.2022 klo 9-16
Kotkan Höyrypanimo (Metsontie 41, 48220 Kotka). Vapaa pääsy.

Yleisölle avoin ohjelma:
Torstai 5.5.
9.15-10 Opening speech by Noora Fagerström: Angel Investors accelerating growth – Story of Jungle Juice Bar
10-11 Juha-Matti Santala: Minimum viable product
11-12 Faraz Khan: Service design, design thinking and their application in startups
12.05-13 Mari Laakso-Suutari: Building entrepreneurial path starting from kindergarten
13-14 Paul Lyons: Cloud flavoured design
14-15 Aape Pohjavirta: Storytelling
15-16 Closing Speech by Antti Viitanen: How to raise angel funding

Perjantai 6.5.
9-13.30 Pitch Captain Competition Semi-Finals
13.30-14.30 Break
14.30-16.30 Pitch Captain Competition Finals and Winner Announcement

Katso lisää: *ship Startup Festival 2022 - Xamk
Mentoreiden tarkemmat esittelyt: Instagram, @shipstartupfestival

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Maarit Vahvanen, yrittäjyyden vastuulehtori, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk
Xentre - Yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikkö
maarit.vahvanen@xamk.fi
044 702 8428

Tervetuloa Helsingin kalliosuojaan tutustumaan vapaaehtoisten väestönsuojakoulutukseen 7.5.2022

$
0
0

Helsingin kalliosuojiin koulutetaan vapaaehtoisia, jotka hallitsevat väestönsuojelun perusteet ja kykenevät toimimaan sodan ajan kalliosuojasuojassa mm. tekniikan, huollon, turvallisuuden, ensiavun ja henkisen tuen tehtävissä. Helsingin kaupungille varattu koulutettu henkilöstö sijoitetaan kaupungin poikkeusolojen väestönsuojeluorganisaatioon.

Koulutus on osa Maanpuolustuskoulutus MPK:n, Helsingin väestönsuojeluyhdistyksen ja Helsingin pelastusliiton jo vuodesta 2014 jatkunutta varautumiseen liittyvää yhteistyötä.

Helsingin kaupungille varattu koulutettu henkilöstö sijoitetaan kaupungin poikkeusolojen väestönsuojeluorganisaatioon. Suurissa kallioväestönsuojissa tarvitaan kymmeniä koulutettuja henkilöitä, jos väestönsuoja otetaan käyttöön.  

-- Helsingin kaupungin näkökulmasta on tärkeää, että saamme turvattua väestönsuojien käytön poikkeusoloissa. Tämä varmistetaan kouluttamalla vapaaehtoisia MPK:n kursseilla, kertoo Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen väestönsuojeluyksikön päällikkö Petri Parviainen.

Nyt järjestettävään toiminnalliseen koulutukseen osallistujat ovat jo ennakkoon suorittaneet hyväksytysti verkossa järjestettävän peruskurssin. Verkkokurssi on kaikille avoin ja sen suoritettuaan osallistuja ymmärtää väestönsuojelun taustat ja tavoitteet osana kansalaisvalmiuksia. Kurssi antaa teoreettisen tietotaidon jatkokurssille etenemiseen. Jatkokurssi antaa perustiedot ja taidot varsinaisesta suojatekniikasta ja suojan elämästä.

-- Venäjän laajamittainen hyökkäys Ukrainaan on selvästi lisännyt helsinkiläisten kiinnostusta toimia vapaaehtoisena väestönsuojelutehtävissä. Verkkokurssina suoritettavalla peruskurssilla on tällä hetkellä lähes 500 vapaaehtoista ja viikonloppukoulutuksena suoritettavan jatkokurssinkin on suorittanut jo satoja vapaaehtoisia, kertoo MPK Etelä-Suomen piiripäällikkö Vesa Sundqvist.

Kolmiportaisen väestönsuojelukoulutuksen kolmas vaihe, erikoiskurssi, on suunniteltu käynnistettävän vuodesta 2023 alkaen.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan koulutukseen lauantaina 7.5.2022 klo 13.00-15.00 Kangasalantien kalliosuojaan (osoite Kangasalantie 12, 00550 Helsinki).

Ilmoittautumiset Maanpuolustuskoulutus MPK:n Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin päällikölle Vesa Sundqvistille vesa.sundqvist@mpk.fi, 040 549 3327) 5.5.2022 mennessä.


Lisätietoa:

Vesa Sundqvist 
piiripäällikkö                               
MPK Etelä-Suomi                       
p. 040 549 3327 
mpk.fi/etela-suomi 

Petri Parviainen
yksikön päällikkö
Helsingin pelastuslaitos
p. 040 500 8318
https://www.hel.fi/pela/fi                                                 


>> Lisätietoa koulutuksesta 

 

Viewing all 16490 articles
Browse latest View live